Land Beschrijvingen

Finland, een Prachtig Land

posted by Branko November 13, 2017 0 comments

Kamperen in Finland is in alle opzichten een echte verademing te noemen. Er is heel veel ruimte, dit omdat Finland een van de minst bevolkte landen van het hele Europese continent is. De lucht is er heel zuiver door de bosrijke omgeving.

Finland is het land van de vele bossen, meren, rendieren, het noorderlicht en natuurlijk de midzomernachtzon. Overal is de natuurlijk goed vertegenwoordigd. Het land is geschikt voor allerlei soorten outdoor-activiteiten door de sterk wisselende seizoenen. Je kunt er bijvoorbeeld gaan crosscountry-skiën in de winter tot wandelen, fietsen en kanoën in de zomer. Daarnaast is er nog meer, Finland heeft namelijk ook een rijke culturele geschiedenis.

Het stedelijke zuiden

In het zuiden van het land wonen de meeste Finnen. De meeste steden en dorpen zijn dan ook in dit deel van het land te vinden. Een erg leuk stadje om te bezoeken is Rauma. Dit is een havenstadje waarvan de oude stadskern op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

In de hoofdstad van Finland, Helsinki, kun je de Helsinki card aanschaffen. DIt is een erg handige kaart waarmee je alle culturele hoogtepunten kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de temppeliaukio-kerk, een kerk die in zijn geheel uit rotsen gehouwen is.

Kamperen in Finland

Hoe noorderlijker je komt hoe uitgestrekter het landschap ook wordt. Finland is uiterst geschikt om met de caravan of camper te bereizen. In het zuidoosten tegen de Russische grens vind je het Saimaa-merengebied. Dit is het grootste merengebied van heel Finland.

De bosgebieden iets noordelijker van dit merengebied zijn de thuisbasis voor veel beren, wolven, lynxen en elanden. De bruine beren leven in speciale reservaten. Hier kun je tijdens je vakantie onder begeleiding beren en wolven spotten. Er zijn zelfs campings die berenexcursies en andere soorten excursies door het gebied aanbieden.

Lapland

Je kunt ook in het mooie noorden van Finland gaan kamperen. De zomers in Finland zijn licht en warm. Zo licht zelfs, dat de midzomernachtzon in juni in Finland echt een waar gebeuren is. De langste dag van het jaar is 21 juni, de zon gaat dan boven de poolcirkel helemaal niet onder. Door de hoge lichtintensiteit is de natuur in de zomerse maanden ook heel erg kleurrijk. We raden ook zeker aan om Rovaniemi te bezoeken. Rovaniemi is de hoofdstad van Lapland. De stad staat bekend als de officiële woonplaats van de Kerstman.

Campings in Finland

In Finland geldt het zogenaamde allemansrecht. Je kunt in de natuurgebieden overal wildkamperen. We raden echter wel aan om op een officiële camping te overnachten als je de omgeving niet goed kent. Er zijn door heel Finland meer dan genoeg campings te bezoeken die jou het heerlijke vrije gevoel geven van de natuur.

 

You may also like

Leave a Comment