Camping Tips

Tips voor goedkoop kamperen

posted by Branko December 1, 2017 0 comments

Soms kan kamperen heel duur zijn. De prijs van €45 per nacht is niet goedkoop, maar in sommige landen is dat een standaard prijs. Zo kan je vakantiegeld er snel doorheen gaan. Dat is natuurlijk zonde want kamperen hoeft helemaal niet duur te zijn, je kan makkelijk goedkoop kamperen! Daarom kan je in deze blog tips lezen om goedkope campings te vinden en je kampeervakantie betaalbaar te houden.

Vergelijk de campingprijzen van verschillende landen

De prijven van campings verschillen van land tot land. Het maakt een heel verschil of je in Duitsland of Italië gaat kamperen. In Italië betaal je met een gemiddeld gezin met twee kinderen en een caravan €43,33 voor één nacht, niet bepaald goedkoop dus. In Duitsland betaal je voor hetzelfde gezin gemiddeld slechts een prijs van €27,72. De landen die het duurst zijn en je dus best vermijdt als je je campeervakantie low budget wil houden, zijn Zwitserland, Italië en Denemarken. De landen waar kamperen het goedkoopst is, zij Duitsland, Zweden en Oostenrijk. Daarbij is Oost-Europa wel buiten beschouwing gelaten, want in Polen, Hongarije en Tsjechië kan je nog een heel pak goedkoper kamperen. Natuurlijk blijven dat gemiddelden, als je goed zoekt kan je in veel landen ook wel wat goedkopere campings vinden.

Ga wildkamperen

In Nederland en vele andere landen is wildkamperen verboden. Maar in Noorwegen, Zweden, Finland en enkele delen van Spanje is het wel toegelaten met voorwaarde dat je je aan bepaalde regels houdt. Dat is natuurlijk pas écht goedkoop en ook erg makkelijk.

Paalkamperen

Een gelijkaardige manier van kamperen, is paalkamperen. Bij Staatsbosbeheer en enkele andere organisaties kan je gratis paalkamperen. Over Nederland staan er zo 40 palen waar je gratis mag kamperen. De palen staan op prachtige plaatsen waar je heerlijk van de natuur kan genieten. Er is enkel een waterpomp voorzien. De regels zijn dat er maar drie tenten tegelijk staan en je je eigen troep opruimt.

Zoek goedkope campings

Ga op zoek naar goedkopere campings, dan betaal je sowieso minder. Dat lijkt heel erg logisch en dat is het ook gewoon. Je bepaalt namelijk grotendeels zelf hoeveel je voor een camping betaalt. Als je voor een luxe camping kiest met faciliteiten zoals een waterpark en drie zwembaden, dan moet je natuurlijk niet verbaasd zijn als je daar ook een hoge prijs voor moet betalen. Neem je genoegen met wat minder luxe, dat betaal je ook een lagere prijs voor je overnachting. Dat betekent trouwens niet dat je evengoed in een bos kan gaan kamperen, want ook deze campings hebben nog steeds een prima sanitair en leuke plekjes.

Ga buiten het seizoen kamperen

 

 

 

 

 

Als het mogelijk is, ga dan in het voor- of naseizoen kamperen. Dat wordt ook wel anticyclisch kamperen genoemd. In deze periodes voor en na het populaire vakantieseizoen, kan je veel goedkoper kamperen. Vaak betaal je minder stageld of krijg je grote kortingen. Het voordeel is dan ook nog eens dat het een pak rustiger is op de campings.

 

Vertrek niet zonder plan

Gewoon vertrekken en zien waar je uitkomt, kan natuurlijk heel avontuurlijk zijn. Maar de kans is ook groter dat je op campings beland die al volzitten en moet je nemen wat er vrij is. Zo is het dus moeilijker om te zorgen dat je een goedkope camping vindt. Als je vooraf op internet zoekt kan je makkelijker de ideale camping zoeken binnen jouw budget of kan je zelfs vroegboekkortingen tegenkomen.

You may also like

Leave a Comment